Telegraafi Dubai Expo2020

Dubain Expo 2020 valitsi Telegraafin yhteistyökumppanikseen

Dubai voitti vuoden 2020 maailmannäyttelyn isännyyden marraskuussa 2013. Siitä alkoi poikkeuksellisen hienon näyttelyn valmistelut. Dubaissa pidettävä näyttely on ensimmäinen Lähi-idän, Afrikan ja Etelä-Aasian (MEASA) alueella järjestettävä ja ensimmäinen arabivaltion isännöimä maailmannäyttely.

Joka viides vuosi järjestettävät, kuusi kuukautta kestävät maailmannäyttelyt kuuluvat maailman vanhimpiin ja suurimpiin kansainvälisiin tapahtumiin.  Jokaisella maailmannäyttelyllä on oma teemansa. Dubaissa teema on Connecting Minds, Creating the Future.

Valmistelut ovat siis käynnissä. Pohjoismaista Norja, Suomi ja Tanska eivät ole tähän päivään mennessä vielä vahvistaneet osanottoaan. Toukokuussa 2017 ministeriseurue Arabiemiraateista kiersi Pohjoismaita rakentamassa suhteita ja promoamassa maailmannäyttelyä.

Telegraafin vastuulla ministeriseurueen viestintä Suomessa

Expo 2020 valitsi Telegraafin viestintäkumppanikseen Suomessa tapahtuvalle viestinnälleen. Neuvotteluja käytiin Emirates Towers –nimisessä toimistorakennuksessa Dubaissa, jossa on 54 kerrosta ja se kohoaa 355 metriin. Samaisessa rakennuksessa Dubain hallitsijalla on toimistonsa, joten se ei ole mikä tahansa toimistorakennus.

Onnistuneiden neuvottelujen jälkeen Telegraafi valittiin Expo 2020 viralliseksi kumppaniksi hoitamaan viestintätehtäviä Suomessa. Valintaan on vaikuttanut varmasti myös se, että meillä Telegraafissa on viestinnän osaamisen lisäksi paikallistuntemusta sekä Arabiemiraateista että myös Suomesta. Näin olemme osanneet ennakoida tilanteita ja yhteistyö on sujunut ilman suurempia haasteita. Vierailut pääministeri Sipilän ja ministeri Lintilän luona sujuivat esimerkiksi varsin hienosti. Saimme myös hyvin näkyvyyttä mediassa ministerivierailun aikana.

Kulttuureissa on suuria eroja

Kulttuurisia on paljon eroja ja sen huomioiminen on ensisijaisen tärkeää, jotta asiat sujuvat. Aikakäsitys on erilainen ja se johtaa usein moniin aikatauluselkkauksiin. Suomessa meillä on lehdistönvapaus ja media on puolueeton, jota se ei taas Arabiemiraateissa ole. Suomalainen yhteiskunta ei ole myöskään yhtä autoritaarinen. Aineksia yhteentörmäyksiin on siis olemassa.

On ollut ilo tehdä töitä Expo 2020 -organisaation kanssa. Odotan toiveikkaana Suomen päätöstä osallistua maailmannäyttelyyn. Olen sitä mieltä, että me emme voi jäädä pois, mikäli haluamme olla jatkossa merkittävä kauppakumppani Arabiemiraateissa ja Lähi-idässä yleensä.

Marja-Terttu Rantanen

Toimitusjohtaja, osakas

puh. 0400 232 970

mt@telegraafi.fi

Tilaa uutiskirje