Telegraafi Arab Health

Ellet näy, sinua ei ole olemassa!

Maailman suurin terveydenhuollon alan messu Arab Health näytti taas voimansa. Tammi-helmikuun vaihteessa pidetyillä messuille saapui noin 4 400 näytteilleasettajaa yli 70 eri maasta. Maapaviljonkeja oli 38. Suomalaisia yrityksiä oli mukana omien laskujeni mukaan lähes 50.

Ministeri ovien avaajana

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) oli matkassa mukana vahvistamassa Suomi-kuvaa ja avaamassa ovia. Hän osallistui mm. yhteispohjoismaiseen verkostoitumistapahtumaan Nordic Networking Receptioniin sekä Finland Your Partner in Health -seminaariin, joka pidettiin messujen yhteydessä.

Nämä tilaisuudet ovat ennen kaikkea tarkoitettu verkostoitumiseen. Ilman oikeanlaisia suhteita ja verkostoja arabimaissa on hankalaa tehdä bisnestä. Ensitapaamisen ja sopimuksen allekirjoittamisen väliin mahtuu litratolkulla appelsiinimehua ja hyvässä lykyssä vuosikausia aikaa. Sopimuksen allekirjoittaminenkaan ei vielä takaa asioiden etenemistä. Siihen kannattaa varautua.

Ota tai jätä, maksat siitä kuitenkin!

Telegraafi oli myös tänä vuonna tekemässä suomalaisille messuviestintää. Arab Health eroaa useimmista messuista siinä, että messujen PR-osasto vastaanottaa ja jakaa näytteilleasettajien tiedotteita, kuvia ja videoita omissa kanavissaan ilmaiseksi. Ilmaiseksi on ehkä väärä sana, koska tämä palvelu kuuluu messuosaston hintaan. Ota tai jätä, maksat siitä kuitenkin!

Olen iloinen siitä, että taas kerran Telegraafin asiakkaat olivat hyvin esille messujen News & Press Releases -osiossa ja myös Arab Health TV:ssä. Arabiemiraateissa kilpailu bisneksistä on veristä. Jokainen haluaa saada osansa kasvavasta markkinasta. Sen vuoksi täällä jos jossain pätee se, että ellet ole näkyvä, sinua ei ole olemassa! Kannattaa huolehtia siitä, että vähintään nettisivut ja Linkedin ovat kunnossa, niissä on kiinnostavaa sisältöä ja että uutiskirje muistuttaa tasaisin väliajoin olemassa olostanne. Myös englanniksi.

Finnish Business Council auttaa verkostoitumaan

Dubaissa toimiva Finnish Business Council tarjosi suomalaisille iltaviihdettä järjestämässään tietoisku- ja verkostoitumistilaisuudessa. Pitkään Dubaissa asuneet suomalaiset kertoivat omia kokemuksiaan bisneksen tekemisestä Arabiemiraateissa. Osanottajia oli lähes sata, joten aihe tuntui kiinnostavan. Itse olen FBC:n varapuheenjohtaja ja sitä kautta vahvasti mukana FBC:n toiminnassa. Sain kunnian kertoa viestinnän paikallisista haasteista. Näitä ovat mm. erilainen käsitys sanan- ja lehdistönvapaudesta, korruptoitunut media, mediasuhteet sekä toisenlainen aikakäsitys.

Mikäli olet kiinnostunut messuviestinnän tämän vuoden tuloksista, käy kurkistamassa News & Press Releases -sivulla. Sieltä löytyvät esimerkiksi Lojerin, Profile Vehicles Oy:n ja Labroxin tiedotteet. Lojerin esiintymiset Arab Health TV:ssä löydät täältä ja täältä.

Marja-Terttu Rantanen

Toimitusjohtaja, osakas

puh. 0400 232 970

mt@telegraafi.fi

Tilaa uutiskirje