Telegraafi Hope

Ennätysmäärät kalentereita ja lahjoja lapsille

Vapaaehtoisvoimin toimiva Turun Hope järjesti marras-joulukuun aikana sekä joulukalenteri- että joululahjakeräyksen vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Viesti keräyksestä tavoitti suuren määrän yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Lahjoja ja kalentereita saatiin jaettavaksi ennätysmäärä. Myös Telegraafi halusi auttaa keräyksissä tekemällä aiheesta tiedottamista.

Turun Hopen asiakasmäärä on kasvanut jatkuvasti. Apua tarvitsee yhä useampi myös tänä vuonna: lokakuun loppuun mennessä asiakkaana oli 266 perhettä, joissa on 637 lasta. Joulukuussa toteutetun joululahjakeräyksen avulla saatiin toimitettua yli 700:lle Turun Hopen asiakasperheen lapselle ja nuorelle lahja jouluksi.

– Tänä jouluna myös joulukalenterikeräyksemme herätti paljon huomiota ja saimme ennätykselliset yli 900 joulukalenteria jakoon joulukuun alkuun mennessä. Kalentereita lahjoittivat erityisesti yritykset, mutta myös yksityishenkilöt osallistuivat kalenterikeräykseen innokkaasti, Turun Hope yhdistyksen tiiminvetäjä Arja Heinonen kertoo.

Avuntarve ihmisten tietoisuuteen

Näkyvyyttä joulun ajan keräyksille haettiin tiedottamalla alueen medioille ja sosiaalisen median päivityksillä. Telegraafi halusi näin osaltaan tukea Hopen vapaaehtoisten tekemää työtä.

– Uutiset keräyksistä lisäsivät ihmisten tietoisuutta vähävaraisten perheiden ongelmista. Avuntarvitsijoiden määrä on Turun alueella hälyttävän suuri. Teemme yhdessä vapaaehtoistyöntekijöidemme kanssa parhaamme, että mahdollisimman moni perhe saisi apua tilanteeseensa, Heinonen pohtii huolestuneena.

Viestintä tukee vapaaehtoistyötä

Yhteistyö Telegraafin ja Turun Hopen välillä alkoi vuonna 2015. Tiedottamista ja viestintää sosiaalisen median kanavissa on tehty pitkin vuotta. Esimerkiksi kuluneen vuoden kevään ja kesän aikana tiedotettiin polkupyörien ja kesälelujen keräyksistä.

– Olemme omalta osaltamme halunneet kannustaa ihmisiä tukemaan Hopen yhteiskunnallisesti arvokasta työtä. Viestinnästä huolehtiminen on meille luonteva tapa auttaa. Panoksemme näkyy konkreettisesti Hopen toiminnassa lahjoitusten määrän lisääntymisenä, Telegraafin toimitusjohtaja Marja-Terttu Rantanen toteaa.

”Uutiset keräyksistä lisäsivät ihmisten tietoisuutta vähävaraisten perheiden ongelmista.”

Tilaa uutiskirje