Telegraafi kuvavinkit 1

Kivenkovat kuvavinkit osa 1/2

Kuvallinen viestintä tukee, tehostaa ja täydentää yrityksen tarinaa. Yrityksen ilme ja fiilis saadaan parhaiten esille visuaalisesti. Erityisesti valokuvilla on suuri rooli halutun yritysilmeen esille tuomisessa. Suosittelen satsaamaan kuviin – erityisesti some-maailmassa, jossa skrollaajat ruokkivat silmiään ja hakevat inspiraatiota kauniiden kuvien kautta.

Vinkit kuvaustilanteeseen

Laadukkaiden kuvien aikaansaamiseen ei tarvita raskasta kuvauskalustoa tai järjestelmäkameraa. Nykypäivän mobiililaitteilla saa napattua todella hyviä otoksia, kun vain pitää mielessä muutaman asian. Pieleen menneitä asioita voi toki jälkikäteen korjata kuvankäsittelyllä, mutta lähtökohdat kannattaa hioa mahdollisimman hyvin kuntoon jo ennen kuvan räpsimistä.

1. Luonnonvalo on aina parempi kuin loisteputkivalo.

Puolipilvinen sää on valokuvaukseen täydellinen, koska se tekee kuvista luonnollisia ja pehmeän sävyisiä. Suora auringonpaiste on armoton, ja se aiheuttaa usein kovia kontrasteja sekä tummia varjoja. 

2. Puhdista linssi kevyesti liinalla.

Likaisen linssin läpi otetut kuvat ovat usein sumeita ja epätarkkoja. Puhelimen kameran linssiin kertyy helposti ihon rasvaa ja pölyhiukkasia.

3. Tarkenna kuvattava kohde ja säädä valotus.

Usein puhelimen näytöllä voi koskettaa sitä kohtaa, johon haluaa kuvan tarkentaa. Lisäksi esimerkiksi iPhonessa valotusta voi säätää liikuttamalla näytöllä sormea ylös tai alas. 

4. Rajaa jo kuvaustilanteessa.

Mieti jo kuvaustilanteessa, mitkä kohteet haluat kuvaan mukaan ja mitkä asiat haluat rajata kuvan ulkopuolelle. Tiukka rajaus ja lähikuvat tuovat mielenkiintoa kuviin. Älä kuitenkaan katkaise henkilökuvaa nivelien kohdalta.

5. Vakaa käsi ei tärähdä.

Keskity kuvaukseen huolellisesti ja tue tarvittaessa käsi esimerkiksi pöytää vasten.

6. Vältä salamaa.

Räikeä salamavalo pilaa usein kuvan kuin kuvan. Salamavalo vääristää usein värejä ja tekee kuvista amatöörimäisiä.

7. Erilaiset kuvakulmat kehiin.

Kokeile rohkeasti erilaisia kuvakulmia. Miltä kuvattava kohde näyttää ala- tai yläviistosta? Toimiiko vaaka- vai pystykuva paremmin? Miten kuvattava kohde tulee esille suoraan ylhäältä kuvattuna? Sijoittuuko kuvattava kohde keskelle vai vasempaan tai oikeaan reunaan?

Lue myös kivenkovat kuvavinkit osa 2/2 >

Tarvitsetko apua visuaalisessa kuvakerronnassa? Ota yhteyttä, niin ryhdytään hommiin!

Essi Rantanen

Graafinen suunnittelija

puh. 050 373 4528

essi.rantanen@telegraafi.fi

Tilaa uutiskirje