Telegraafi ilmapallot

Kymmenen vuotta teletappina

Olin jo aivan unohtanut tärkeän merkkipäivän, mutta onneksi LinkedIn muistutti siitä. Vuodenvaihteessa tuli täyteen 10 vuotta Telegraafin palveluksessa. Se on yli neljäsosa elämästäni, 120 kuukautta, 3 652 päivää.

Näin silloinen kollegani Mari Vilska kirjoitti minusta Telegraafin uutiskirjeessä (jossa lisäksi kerrottiin muun muassa, että Vuoden turkulaiseksi oli valittu fiktiivinen hahmo Marja Tyrni): 

 

Anna Koivisto mukaan Telegraafin tiimiin

Turkulainen Anna Koivisto on aloittanut työskentelyn Telegraafissa tiedottajana. Anna liittyi tiimiin äitiyslomansijaisena tammikuun alusta. Koivisto on aiemmin työskennellyt tiedottajana erilaisissa järjestöissä ja toimittajana paikallislehdissä. Hän tuo Telegraafiin mukanaan kokemusta muun muassa sisäisestä viestinnästä, verkkoviestinnästä ja ympäristöviestinnästä. 

Koivisto on koulutukseltaan ympäristösuunnittelija (AMK) ja valmistumassa kevään aikana maisteriksi Jyväskylän yliopiston yhteisöviestinnän pääaineesta. Koivisto työskentelee myös Turun ammattikorkeakoulussa ympäristöviestinnän opettajana.

En muuten valmistunut ihan ”kevään aikana”, mutta samana vuonna kuitenkin. Ja se taisi olla kollegani Päivin ansiota, sillä hän eräs kerta muistutti minua, että vapaa-ajallaan voisi tehdä muutakin kuin istua illat koneen ääressä miettimässä graduaan. Sain siitä lisäpontta siirtää gradun miettimisen gradun tekemiseksi.

Tuossa samassa uutiskirjeessä oli asiakasreferenssi, jossa kerrottiin, miten eräs asiakkaamme oli antanut meille lempinimen teletapit. Se on säilynyt hauskana vitsinä työyhteisössämme, ja edelleen olen ylpeydellä yksi teletapeista.

Äitiyslomasijaisuutena alkanut työni vaihtui nopeasti vakituiseksi työsuhteeksi ja tittelini vuosien varrella tiedottajasta viestinnän suunnittelijaksi ja sitten vielä johtavaksi viestintäkonsultiksi. Osakkaaksi minua pyydettiin vuoden 2018 lopulla. Samalla työtehtävät ovat kokeneet merkittävän muutoksen – kuten koko viestintäala. Ehkä näkyvin muutos on ollut oman työni painopisteen siirtyminen entistä vahvemmin viestinnän suunnitteluun, projekti- ja asiakasvastuuseen sekä töiden koordinointiin Telegraafin sisällä. Kriisi- ja vastuullisuusviestinnän merkitys työni osana ei ole näinä vuosina kadonnut, vaan entisestään vahvistunut.

Olen oppinut näiden vuosien aikana valtavasti. Siinä on auttanut se, että uuden oppimisen riemu ei ole koskaan laimentunut. Seuraan sekä viestintäalaa että suomalaista yrityskenttää aktiivisesti. Selaan LinkedIniä ja Twitteriä, luen lehtiä ja online-medioita, kuuntelen podcasteja. Mutta ennen kaikkea kuuntelen osaavia kollegoitani. Viestintätoimiston vahvuus onkin sen monipuoliset asiantuntijat. Kymmenen vuoden aikana ei ole tullut vastaan tilannetta, jossa kiperään kysymykseen ei olisi saanut vastausta kollegoilta tai monipuoliselta asiantuntijaverkostoltamme. Siitä teille kaikille valtava kiitos!

Suurin kiitos kuitenkin Marja-Terttu ja Päivi, kun olette luottaneet minuun kaikki nämä vuodet ja tarjonneet aina uusia haasteita, vastuita ja mahdollisuuksia.

Seuraavaa kymppiä kohti!

-Anna

”Olin jo aivan unohtanut tärkeän merkkipäivän, mutta onneksi LinkedIn muistutti siitä. Vuodenvaihteessa tuli täyteen 10 vuotta Telegraafin palveluksessa. Se on yli neljäsosa koko elämästäni, 120 kuukautta, 3 652 päivää.”

Anna Koivisto

Asiakkuusjohtaja, osakas
puh. 041 433 6165
anna.koivisto@telegraafi.fi

Tilaa uutiskirje