Telegraafi Laulu Suomen soi

Laulu Suomen soi viestinnän avulla

Telegraafi vastasi Varsinais-Suomen Kulttuurirahaston Laulu Suomen soi -yhteislaulutapahtuman viestinnästä syksyllä 2017. Tapahtuman ajatuksena oli koota ihmisiä laulamaan yhdessä eri puolilla Varsinais-Suomea. Tapahtuma oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tapahtuma järjestettiin sunnuntaina 1.10.2017 samaan aikaan 14 paikkakunnalla. Yhteislaulua johti paikallinen kuoro, ja tapahtuman yhtenä tavoitteena oli nostaa kuorolaulun arvostusta.

– Kuoroilla on valtavan iso merkitys paikalliselle kulttuuritoiminnalle. Moni tapahtuma jäisi tekemättä, jos paikalliset kuorot eivät olisi siellä esiintymässä tai laulattamassa ihmisiä. Halusimmekin tuoda esille, kuinka tärkeää ja ihmisten arkea ilostuttavaa toimintaa kuorolaulu on, sanoo Varsinais-Suomen rahaston hoitokunnan jäsen Jaana Vasama.

Telegraafi hoiti tapahtuman viestintää yhteistyössä Varsinais-Suomen Kulttuurirahaston sekä paikallisten kuorojen kanssa. Tapahtumasta kirjoitettiin mediassa yli 40 uutista ja menovinkkiä.

– Tapahtuma sujui erinomaisesti. Osallistujat olivat erittäin tyytyväisiä ja tapahtumaviestintä onnistui. Toivomme, että kuorot innostuvat hyödyntämään nyt tehtyä materiaalia ja yhteistoimintaa myös tulevina vuosina, korostaa Vasama.

Tapahtumaan osallistuneet kuorot olivat tyytyväisiä viestintätoimiston apuun, sillä osana projektia kuoroille tehtiin erilaisia ohjeistuksia, kuva- ja tekstimateriaaleja sekä ilmoituspohjia eri yhteyksissä käytettäväksi.

Osa kuoroista innostui toteuttamaan some-kanavan kuorolle tai muuten aktivoitumaan sosiaalisessa mediassa.

– On ollut mukavaa, kun ei ole tarvinnut hoitaa kaikkia järjestelyjä ja viestintää yksin, niin kuin yleensä tapahtumia tehdessä. Olemme saaneet käyttöömme ammattilaisen luomaa tekstiä ja kuvaa sekä selkeät ohjeet niiden käyttöön. Olisi hienoa, jos saisimme kaikissa tapahtumissa apua viestintätoimistolta, kiittelee D’amenin kuoronjohtaja Päivi Kurkilahti.

Katso tapahtumasta koostettu video >

Videon on kuvannut ja editoinut Mediascope.

”Tapahtuma sujui erinomaisesti. Osallistujat olivat erittäin tyytyväisiä ja tapahtumaviestintä onnistui. Toivomme, että kuorot innostuvat hyödyntämään nyt tehtyä materiaalia
ja yhteistoimintaa myös tulevina vuosina.”

Tilaa uutiskirje