Telegraafi Neuroliitto

Lisää käsipareja viestintään

Valtakunnallisen terveysjärjestön Neuroliiton ja Viestintätoimisto Telegraafin yhteistyö alkoi tilanteessa, jolloin Neuroliitossa yllättäen tarvittiin ulkopuolista käsiparia miehitysvajauksen paikkaamiseen. Ensimmäinen yhteistyö oli infografiikan toteuttaminen. Sittemmin
yhteistyö on pitänyt sisällään muun muassa toimittajavierailun
järjestämisen sekä printtimedian seurantaa.

Helmikuussa 2018 Telegraafi toteutti Neuroliitolle Harvinaiset näkyväksi -kampanjaa varten infografiikan, joka julkaistiin harvinaisten sairauksien päivänä 28.2. julisteen ja flyerin muodossa.

– Telegraafin avulla saimme materiaalit nopeasti valmiiksi. Jäsenistömme on kehunut flyeria laadukkaaksi, ja niitä on mielellään jaettu erilaisissa yleisötilaisuuksissa. Kokonaisuutena sekä flyer että juliste ovat olleet hyviä keskustelun herättäjiä, Neuroliiton viestintäpäällikkö Mari Vilska kertoo.

Infografiikan tavoitteena oli nostaa esiin harvinaisia neurologisia sairauksia,muistuttaa harvinaissairaiden määrästä Suomessa ja maailmalla sekä tuoda esiin Neuroliitossa tehtyä työtä harvinaissairaiden hyväksi.

– Infografiikka oli oiva tapa saada paljon tietoa puristettua visuaalisesti kompaktiin pakettiin. Olemme saaneet siitä paljon positiivista palautetta, ja kiitosta ovat saaneet muun muassa sen informatiivisuus sekä selkeät grafiikat ja kuvat, Vilska sanoo.

Telegraafi Neuroliitto portfolio
”Infografiikka oli oiva tapa saada paljon tietoa puristettua visuaalisesti kompaktiin pakettiin. Olemme saaneet siitä paljon positiivista palautetta, ja kiitosta ovat saaneet muun muassa sen informatiivisuus sekä selkeät grafiikat ja kuvat.”

Liitto tutuksi toimittajille

Toukokuussa 2018 Telegraafin ja Neuroliiton yhteistyön tuloksena järjestettiin terveysaiheinen toimittajavierailu. Päivän aikana toimittajat pääsivät tutustumaan Turun yliopistolliseen keskussairaalaan sekä Neuroliiton kuntoutuskeskukseen Maskuun.

– Toimittajavierailun ansiosta pystyimme kertomaan medialle tärkeistä teemoista, kuten MS-taudista ja neurologisesti sairaiden kuntoutuksesta sekä sen nykytilanteesta hyvin laajasti. Saimme myös esiteltyä Neuroliiton toimintaa sekä palveluksessamme olevia asiantuntijoita, Mari Vilska kuvailee.

Terveysaiheinen toimittajavierailu houkutteli paikalle ison joukon toimittajia.

– Telegraafi kutsui toimittajat paikalle ja vastasi käytännön järjestelyistä, kuten toimittajien kuljetuksesta, ruokailun järjestämisestä sekä päivän sujumisesta aikataulun mukaisesti. Vierailu onnistui paremmin kuin osasimme odottaa, Mari Vilska kiittää.

Tilaa uutiskirje