Telegraafi Salvo

Lisää nakkeja virtuaalikokousvieraille ja muutama muu palaverivinkki

Tervehdys kaikki tyypit! Olen tässä useamman kuukauden ajan seurannut lähietäisyydeltä viestintäkonsultin arkea. Olen siis eräänlainen etätyökonsultti itsekin, joten katson olevani sangen pätevä kommentoimaan alaa lähes joka kantilta.

Työpäivien aikana pidän yleensä kiinni tietyistä rutiineista, kuten aamukävelystä, jolla etätyöläinen voi kuulemma simuloida koronan myötä poisjäänyttä työmatkaliikuntaa. Aamutoimien jälkeen tykkään henkilökohtaisesti vetäytyä hieman sängylle pötköttelemään. Aivot pitävät levosta, ja luovuuskin vaatii kuulemma tilaa kukoistaakseen. Mikään laiskottelija en toki myönnä olevani – sopiva ärsyke saa minut terästäytymään ja osallistumaan tarvittaessa kovaäänisestikin tapahtumien kulun selvittelyyn.

Videopalavereiden tähti

Täällä kotona palaverivieraat tupsahtavat tietokoneen ruudun kautta keittiöömme. Jos videoyhteys on päällä, en häpeile näyttäytyä: saan aina poikkeuksetta kehuja ulkonäöstäni ja jätän helposti muut kokoustajat varjooni.

Etäpalavereissa olen päässyt tutustumaan monenlaisiin ihmistyyppeihin. Kokousvieraista erottuvat helposti ne, joiden geeniperimässä on niin sanottua työlinjaa sekä ne, jotka on luotu enemmän seuranpitoon. Molempia tarvitaan, sehän on selvä!

Virtuaalipalavereissa karismaa on joskus vaikea esitellä, mutta onneksi minulla on sanaton viestintä hyvin hallussa. Peruskehonkielen aakkosten lisäksi käytän kohtaamisissa tarvittaessa lisäksi rauhoittavia signaaleja, kuten haukottelua, silmien siristelyä ja huulien nuoleskelua. Myös liehittely toimii useimmiten, samoin maahanmeno – mutta näistä opeista taloudessani asuva konsultti ei ole ollut niin kiinnostunut. Ovat kuulemma ammattilaisia.

Omassa yhteisössäni puhutaan, onneksi, yhä enemmän myös positiivisesta vahvistamisesta. Ennakoinnilla ja hyvällä pelisilmällä palavereissakin edetään yhteisesti hyvään lopputulokseen. Konkreettisesti se tarkoittaa, että oikeasta toiminnasta seuraa kannustusta ja kehuja. Kannattaa kokeilla!

Itselleni toimii parhaiten nakki, mutta sitä on hankala käyttää virtuaalisesti.

Ystävällisin terveisin,

Salvo
Vuodesta 2020 ja kotona työskentelystä kiitollinen etätoimistokoira

P.S. Salvo jatkaa terävänäköisiä havaintojaan viestintäkonsultin arjesta myös vuonna 2021.

”Kokousvieraista erottuvat helposti ne, joiden geeniperimässä on niin sanottua työlinjaa sekä ne, jotka on luotu enemmän seuranpitoon. Molempia tarvitaan,
sehän on selvä!”

Kati Munkki

Viestintäkonsultti
puh. 040 355 6066
kati.munkki@telegraafi.fi

Tilaa uutiskirje