Telegraafi IGTV

Mikä ihmeen IGTV?

Iki-ihana Instagram julkaisi kesäkuussa uuden ominaisuuden: Instagram TV:n eli IGTV:n. IGTV mahdollistaa koko ruudun kokoisten pystyvideoiden jakamisen ja katsomisen – aivan kuten vanha tuttu Instagram Stories.
Mihin näitä molempia ominaisuuksia oikein tarvitaan?

Videosisältöjen määrä Instagramissa on kasvanut räjähdysmäisesti viime aikoina, ja erityisesti Instagram Stories on yhä useammalle yritykselle tuttu työkalu. IGTV matkii perinteistä televisiota ja on suunniteltu nimenomaan mobiilikäyttäjille. Uudistuksen myötä Instagram haluaa ottaa askeleen lähemmäs televisiota, jonka ääressä ihmiset viettävät enemmän aikaa.

Miten IGTV toimii?

Instagramin uutisvirran oikeassa yläkulmassa möllöttää TV-ruutua muistuttava ikoni. Sitä painamalla avautuu jokin algoritmin valitsema video, joka alkaa pyöriä automaattisesti. Ruudun keskiosassa on hakutoiminto, ja alareunasta löytyy sinulle valmiiksi ehdotettua videosisältöä. Voit esimerkiksi katsoa omien seurattaviesi jakamia videoita.

Eri videoiden klikkailu muistuttaa TV-kanavien vaihtoa. Mieluisan videon kohdalla voi jäädä nauttimaan näkemästään sekä tykätä, jakaa tai kommentoida sitä. Perinteiselle televisiolle tutut ”mainostauot” päätyvät varmasti vielä jonain päivänä myös IGTV:n iloksi.

Aikaisemmin Instagramin uutisvirrassa on voinut jakaa maksimissaan minuutin mittaisia videoita. Instagram Stories on puolestaan sallinut korkeintaan 15 sekunnin mittaisia videopätkiä. Mikäli seuraajamäärä on jo yli 10 000, IGTV antaa mahdollisuuden jopa tunnin mittaisten videosisältöjen jakamiseen. Pienempien seuraajamäärien kohdalla IGTV-videon maksimipituus on 10 minuuttia.

IGTV haastaa YouTuben

Vielä toistaiseksi tubettajat ovat pysytelleet tiukasti YouTube-maailmassa vaakamallisten videoiden paratiisissa. Itse en ole kova YouTube-käyttäjä, joten mitä enemmän lempilapseni Instagram tarjoaa uutta sisältöä, sen parempi. Aika näyttää, löytävätkö suositut tubettajat vielä paikkansa IGTV:n syövereistä.

Mobiilikäyttäjien määrä kasvaa valtavasti ja nykypäivän näpyttelijät ovat entistä laiskempia kääntämään mobiililaitetta vaaka-asentoon. Tästä syystä uskon vahvasti pystymallisten videoiden tulevaisuuteen. Toki perinteinen televisio makaa varmasti kyljellään – nyt ja aina.

Tarvitsetko apua Instagramin käytössä? Ota yhteyttä!

Essi Rantanen

AD, Art director

puh. 050 373 4528

essi.rantanen@telegraafi.fi

Tilaa uutiskirje