Telegraafi graafinen suunnittelu

Mitä Art directorin työpäivään kuuluu?

En voi liikaa korostaa sitä, kuinka suuri merkitys visuaalisella ilmeellä on yrityksen brändimielikuvan rakentumisessa. Persoonallinen, laadukas ja yhtenäinen ilme jää mieleen, tukee liiketoimintaa, auttaa erottumaan kilpailijoista sekä hivelee kohderyhmän silmiä. Ja mikä parasta: se sitouttaa palaamaan brändin tai palvelun pariin yhä uudelleen.

Minulle merkitsee paljon, miltä asiat näyttävät. En esimerkiksi malta pitää näppejäni erossa käsittelemättömästä valokuvasta tai vanhanaikaisesta PowerPoint-esityksestä. Olen myös koukussa symmetriaan ja värien harmoniaan. Rakastan sitä, että asiat ovat järjestyksessä – niin kotona kuin tietokoneeni näytöllä.

Yksi oman työni tärkeimmistä tavoitteista on visualisoida tuotettu tekstisisältö selkeämpään ja houkuttelevampaan muotoon. Tällöin sekä tekstin sanoma että visuaaliset elementit pääsevät oikeuksiinsa. Lisäksi viestin lähettäjä saa sanomansa paremmin perille, ja viestin vastaanottaja puolestaan nauttii näkemästään. Lopputuloksena on todellinen win-win-tilanne.

Toinen iso osa työtäni on luoda uusia yritysilmeitä sekä suunnitella ja toteuttaa erilaisia luovia visuaalisen viestinnän kokonaisuuksia.

Käsinkosketeltavia töitä

Erilaiset painettavat taittotyöt kuuluvat olennaisesti työhöni. Tuotan esimerkiksi lehti-ilmoituksia sanoma- ja ammattilehtiin. Lisäksi suunnittelen ja toteutan erilaisia esitteitä, julisteita, käyntikortteja ja flyereita. Toisinaan pääsen suunnittelemaan koko messuosaston, johon kuuluu muun muassa roll-upit ja messuseinät.

Asiakaslehdet ovat myös tärkeä osa työtäni. Tekstin ja kuvituksen yhdistäminen sekä eri elementtien sommitteleminen toimivaksi kokonaisuudeksi kiehtoo minua päivä päivältä enemmän. Näyttävän asiakaslehden avulla yritys voi esitellä tuotteitaan ja palveluitaan persoonallisella ja mielenkiintoisella tavalla.

Painettavien töiden kohdalla olen tiiviisti yhteydessä eri painotaloihin. Hypistelen erilaisia paperivaihtoehtoja, ehdotan asiakkaille persoonallisempia ratkaisuja ja toimitan valmiita aineistoja painotaloon. Usein pyydän myös asiakasta varten tarjouksia erilaisista painotöistä.

Digimaailman pyörteissä

Digimaailmassa häärään usein esimerkiksi PowerPoint-esitysten parissa. Suunnittelen asiakkaille helppokäyttöisiä esityspohjia sekä tuotan näyttäviä esityksiä valmiiksi yrityksen käyttöön.

Lisäksi erilaisten mainosbannereiden suunnittelu ja toteutus löytyvät työlistaltani. Tienvarsilla näkyviin mainosnäyttöihin toteutan myös mainoksia, joihin innostun välillä tekemään kevyitä animaatioita.

Nettisivujen visuaalinen suunnittelu on myös iso osa työtäni. Nykypäivänä yrityksen nettisivuilta vaaditaan paljon visuaalista ilotulitusta – käyttäjäystävällisiä toiminnallisuuksia unohtamatta. Tietotulvaähkyn keskellä arvostan lisäksi selkeyttä, raikkautta ja helppokäyttöisyyttä.

Graafiseen suunnitteluun liittyvien töiden lisäksi pyörin sosiaalisen median maailmassa. Teen muun muassa sosiaalisen median sisällön suunnittelua ja sisällöntuotantoa sekä toteutan erilaisia somekilpailuja. Tuotan toki myös somekampanjoihin liittyviä mainoskuvia.

Luovuus kukkimaan

Kirjallisen viestin tueksi kaivataan usein kuvitusta. Teen paljon kuvasuunnittelua muun muassa nettiartikkeleihin, asiakaslehtiin ja uutiskirjeisiin. Usein työpäiviini kuuluu myös kuvakäsittelyä ja kuvien muokkausta, koska monet alkuperäiset valokuvat kaipaavat hieman taikoja.

Ehkä kaikkein eniten luovuuttani ruokkii visuaalisten ilmeiden suunnittelu uusille yrityksille, kampanjoille tai tapahtumille. Pidän myös siitä, kun saan uudistaa jo olemassa olevaa ilmettä parempaan loistoonsa. Logon, typografian, värien ja kuvamaailman suunnittelu ovat minun heiniäni. Uskon, että moni yritys voisi näyttää paljon hienommalta. Laadukas ja persoonallinen visuaalinen ilme tuo uskottavuutta ja sitä kautta lisää myyntiä.

Visuaalisen ilmeen suunnitteluun kuuluu olennaisesti myös graafisen ohjeiston laatiminen. Tällöin asiakas saa selkeät ohjeet visuaalisten elementtien käyttöön. Toimivan ohjeiston avulla asiakas voi toteuttaa yhdenmukaisempaa, laadukkaampaa ja tehokkaampaa viestintää.

Eivätkä työni vielä tähän lopu. Välillä saan toimia konsulttina esimerkiksi somekanaviin, nettisivuihin, uutiskirjetyökaluun tai PowerPoint-ohjelmaan liittyvissä teknisissä asioissa. Puhelimeni saattaa soida myös silloin, kun asiakas miettii, mikä logotiedosto sopii painettavaksi T-paitaan. Mielestäni on mukavaa olla avuksi ja pidän siitä, että saan asiakkaan ongelman ratkaistua.

Kaipaatko graafisen suunnittelun palveluja? Ota yhteyttä, niin ryhdytään hommiin!

Essi Rantanen

AD, Art director
puh. 050 373 4528
essi.rantanen@telegraafi.fi

Tilaa uutiskirje