Telegraafi työharjoittelu

Uudelleenohjelmoituna toimituksesta viestintään

Jatkuvasti muuttuva media-ala kannustaa laajentamaan omaa osaamista, sillä monipuoliset tekijät kyllä huomataan. Kahdessa uutistoimituksessa tehtyjen harjoittelujen ja korkeakoulussa käytyjen organisaatioviestintäkurssien jälkeen oli hyvä aika kokeilla,
millaista viestintätoimistossa työskentely oikein on.

Jo muutaman harjoitteluviikon jälkeen kuvani viestinnästä on laajentunut. Työ on erittäin monipuolista: tänään voi kirjoittaa artikkelin syysmyrskyistä, huomenna taas edessä on terveydenhuoltoon liittyvä projekti. Yksikään päivä ei ole ollut samanlainen ─ kliseistä mutta totta.

Minulla oli kokemusta viestinnästä, mutta kuitenkin aiemmat korkeakouluharjoittelut olen suorittanut uutistoimituksessa. Oikeastaan edellisen uutistoimitusharjoittelun ja Telegraafiin siirtymisen välillä oli vain yksi viikonloppu, joten loikka uutisista viestintätoimistoon vaatikin hieman uudelleenohjelmointia. Kuitenkin molempien töiden perusta on sama: kirjoittaminen. Myös haastatteluja pääsee tekemään viestintätoimistossa, joten olen tuntenut oloni siltäkin osin luontevaksi.

Oli huojentavaa, että pystyn hyödyntämään uutistoimituksessa opittuja taitoja viestinnän puolella. Kirjoittaminen, ihmisten kanssa työskentely ja rohkeus käydä mihin tahansa projektiin kunnolla kiinni ovat hyödyksi viestintätoimistossa, jossa hypitään täysin erilaisten tekstityylien välillä.

Uusia mahdollisuuksia

Kuuden hengen viestintätoimisto on juuri täydellisen kokoinen, sillä jokaiseen työkaveriin pystyy tutustumaan jollain tasolla. Verrattuna esimerkiksi monen kymmenen ihmisen työpaikkaan on mukavaa, kun jo ensimmäisen päivän päätteeksi muistaa jokaisen työkaverin nimen. On ollut myös ilo seurata työkavereiden ammattitaitoista työskentelyä, sillä taitoa kyllä riittää! Opin varmasti erittäin paljon viestinnästä jokaiselta työkaveriltani.

Media-ala ei ole se kaikkein varmin ala työllistymisen kannalta, minkä takia on tärkeää laajentaa omaa osaamista. Vielä muutama vuosi sitten ajattelin, että journalismi on se mun juttu, mutta tällä hetkellä voin sanoa, että journalismi ja viestintä ovat molemmat mun juttu. Mikään opittu ei ainakaan estä uusia ovia avautumasta, joten kun saa mahdollisuuden astua mukavuusalueen ulkopuolelle, kannattaa ehdottomasti tehdä niin.

Terveisin,

Liisa Kallio

Viittä vaille valmis journalismin medianomi sekä Telegraafin viestinnän harjoittelija syksyllä 2018

Tilaa uutiskirje