Uutiskirjeen visuaalinen voima

Saan sähköpostiini päivittäin usean eri yrityksen tai verkkokaupan uutiskirjeitä. Klikkaan jokaisen kirjeen auki, koska haluan nähdä, miltä kirje näyttää. Tekstin luen silloin, jos ulkoasu kerää mielessäni riittävästi pisteitä.

Saan sähköpostiini päivittäin usean eri yrityksen tai verkkokaupan uutiskirjeitä. Klikkaan jokaisen kirjeen auki, koska haluan nähdä, miltä kirje näyttää. Tekstin luen silloin, jos ulkoasu kerää mielessäni riittävästi pisteitä.

Sähköpostimarkkinoinnissa valttikorttina on laadukkaan ja asiakkaalle lisäarvoa tuovan sisällön tuottaminen. Visuaalisuuden voimaa ei myöskään pidä vähätellä, sillä moni vastaanottajista silmäilee ensin ja lukee vasta sen jälkeen.

Digitaalinen maailma kehittyy jatkuvasti visuaalisempaan suuntaan. Sosiaalisen median kanavissa sekä www-sivuilla korostuu vahvasti kuvallinen kerronta. Valtavasta sähköpostitulvasta erottuminen vaatii käytettävyyttä sekä silmiä ruokkivaa sisältöä.

Mitä pitää huomioida uutiskirjeen suunnittelussa?

  • Suunnittele brändi edellä. Yritykselle ominainen värimaailma, typografia sekä erilaiset visuaaliset elementit luovat tunnistettavuutta ja auttavat erottumaan valtavasta sähköpostivirrasta. Brändin näköinen uutiskirje varmistaa sen, että viestisi on yhtenäistä ja laadukasta.
  • Loihdi näyttäviä elementtejä. Uutiskirjeen lukijoita miellyttää laadukkaan tekstisisällön lisäksi kuvallinen kerronta. Lukijan huomiota voi kiinnittää mielenkiintoisilla ja näyttävillä valokuvilla sekä korostevärisillä linkkinappuloilla.
  • Valitse selkeät fontit. Tekstin tyyli vaikuttaa paljon kirjeen ulkoasuun, mutta tärkeintä on sen helppo luettavuus. Google Fontsin valikoimasta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja, jotka soveltuvat moniin eri uutiskirjetyökaluihin. Leipäteksteissä selkeät ja päätteettömät fontit helpottavat kirjeen lukemista, mutta isoissa otsikoissa voi halutessaan leikitellä erikoisemmilla fonteilla. Muista määritellä kirjeeseen myös korvaavat fontit, jos vastaanottajalla ei ole valitsemaasi fonttia näkyvillä.
  • Huomioi silmäilijät. Korosta tärkeitä asioita, jotta nopeat skrollaajat ehtivät poimia ne mieleensä. Satsaa kuviin, otsikoihin ja ingresseihin. Pitkä skrollausmatka ei haittaa, jos kirjeen kokonaisuus on selkeä ja mielenkiintoinen. Erilaisilla palsta- ja asettelumalleilla saat rytmiä kirjeeseen.
  • Puhuttele lukijakuntaa. Huomioi kohderyhmän toiveet, ja rakenna uutiskirje ajankohtaisten asioiden ympärille. Pidä tekstit lyhyenä ja paljasta laajempi sisältö linkin takaa. Jaa lukijoille noin 3–5 erilaista uutista per kirje ja hyödynnä listoja. Asiakkaiden arkea helpottavat ilmaiset vinkit sekä tarinat yrityksen takana ovat uutiskirjeessä kultaa.
  • Vähemmän on usein enemmän. Selkeä, yksinkertainen ja harmoninen ulkoasu toimii uutiskirjeessä parhaiten. Onnistunut visuaalinen ilme tukee viestiäsi ja houkuttelee vastaanottajia lukemaan koko kirjeen. Raskaat taustakuvat ja erilaiset efektit hidastavat kirjeen latausaikaa. Räikeä ja sekava ulkoasu ei houkuttele lukemaan.
  • Muista responsiivisuus. Saattaa olla, että suurin osa vastaanottajista lukee uutiskirjeen mobiililaitteella. Varmista, että kirjeen sisältö näkyy hienosti eri laitteilla ja että linkkinapit ovat riittävän suuria sormilla näpyttelyyn.

Tarvitsetko apua uutiskirjeen suunnittelussa? Ota yhteyttä, niin autan!

Essi Rantanen

Graafinen suunnittelija

puh. 050 373 4528

essi.rantanen@telegraafi.fi

Tilaa uutiskirje