Telegraafi työharjoittelu

Videolla väriä viestintään

Lyhyt ja napakka video herättää asiakkaan mielenkiinnon. Se voi tuoda yrityksestä esiin jotain sellaista, mikä ei tekstinä pääsisi oikeuksiinsa. Videota voi käyttää esimerkiksi nettisivuilla tekstin ohella tai
sosiaalisessa mediassa sellaisenaan.

Tekstin voimaa ei toki pidä vähätellä ‒ videon tarkoitus ei ole tehdä tekstiä hyödyttömäksi. Hyvä video on kuin mauste, joka kruunaa kirjoitetun viestin ja elävöittää tekstin välittämää ajatusta. Video houkuttelee katsojan perehtymään aiheeseen tarkemmin.

Yritysten viestinnässä videolla on monta roolia. Liikkuvan kuvan avulla voi esitellä yrityksen toimintaa, antaa käytännön vinkkejä, kuvailla onnistunutta yhteistyöprojektia tai perustella tulevalle asiakkaalle, miksi juuri sinun yrityksesi olisi paras valinta.

Lyhytkin video kertoo tarinan

Viestintätarkoituksissa videon ei tarvitse olla pitkä. Potentiaalinen asiakas ei ole varautunut katsomaan lyhytelokuvaa yrityksesi nettisivuilla tai sosiaalisessa mediassa. Sanoman perille viemiseen riittää 15‒30 sekuntia.

Ennen videon tekemistä kannattaa miettiä, missä kanavassa sitä halutaan käyttää ja mitä sillä halutaan kertoa asiakkaalle. Näin osaamme kysyä oikeat kysymykset ja koota parhaiten toimivan kokonaisuuden. Muista, että videossa on oltava punainen lanka, tarina, joka tekee videon rakenteesta mielekkään.

Laadukasta sisältöä nopeasti

Mobiilivideotuotanto on kustannustehokas ratkaisu. Somekäyttöön tarkoitetun videon voi mainiosti tehdä alusta loppuun kännykällä. Järeämmällä kalustolla tehty video on tietysti omaa luokkaansa, mutta viestin perille menemiseen ei aina tarvita ihmeitä.

Visuaalisuudesta ei tarvitse tinkiä. Mobiilisti tuotettuun videoon saa kiinnostavuutta esimerkiksi erilaisilla kuvakulmilla, hyvällä valaistuksella, tekstillä, still-kuvilla ja sopivan ytimekkäiksi leikatuilla haastateltavan sitaateilla.

Aivan kaikesta videota ei kannata väkisin ruveta kyhäämään. Video vaatii visuaalisen elementin ‒ oli se sitten konkreettista tekemistä, uudet työtilat tai vaikka tapahtuma, johon yrityksesi osallistuu. Video on perusteltu silloin, kun sillä voi välittää visuaalisen viestin kiinnostavasti.

Haluaisitko videosisältöä yrityksesi somekanaviin tai nettisivuille? Ota yhteyttä!

Anna Koivisto

Johtava viestintäkonsultti, osakas 041 433 6165 anna.koivisto@telegraafi.fi

Tilaa uutiskirje