Telegraafi työharjoittelu

Viestinnän konkareiden opissa

Harjoitteluni Telegraafilla on loppusuoralla. Kahdeksan viikkoa on kavuttu portaita ylös Telegraafin toimistoon (ja edelleen hengästyttää). Aloittaessani harjoitteluni minulla ei ollut minkäänlaista mielikuvaa viestintätoimiston arjesta, mutta nämä pari kuukautta ja mahtavat työkaverini ovat osoittaneet sen olevan vilkasta ja ihmettelyntäyteistä ”ripauksella” naurunremakkaa.

Monessa sopassa mukana

Harjoitteluni aikana minun on annettu työntää lusikkani moneen soppaan. Jo heti ensimmäisenä päivänä sain eteeni ison projektin nimeltään ”Teemeillesomesuunnitelmakeväälle2017”.

Tämän ison urakan ohessa mediakortit ja ilmoitusmyynti ovat tulleet tutuiksi (ja siinä samassa kaikkien aikakauslehtien päätoimittajat…), ja olen saanut Annaa kiusaamalla arvokasta näkemystä median toimintatavoista. Lisäksi pääsin kirjoittamaan tekstejä nettisivuille, ja Marin vinkit kirjoittamisprosessista, sanamuodoista sekä tekstin sisällön ymmärrettävyydestä olen nakuttanut mieleeni pysyvästi. Toteutimme harjoitteluni aikana myös asiakaskyselyn, jonka tuloksista koostin infograafeja. Oli hienoa kuulla positiivista palautetta graafikoltamme Essiltä sekä saada hyödyllisiä vinkkejä, kuinka kehittää omaa työnjälkeä. 

Kippis!

Hektisen työtahdin keskellä valmistuin markkinointiassistentiksi ja someosaajaksi helmikuun alussa. Markkinointiviestinnän ammattitutkinnosta on ollut paljon hyötyä harjoitteluni aikana. Koulutuksen ansiosta hallitsen hyvin Adoben ohjelmat, jolloin kuvien muokkaukset ja infograafien luomiset sujuivat käden käänteessä. Koulutukseni suuntautui vahvasti sosiaaliseen mediaan, mikä auttoi minua suunnittelemaan toimivan somesuunnitelman Telegraafille. Loistavat tulokset puhuvat suunnitelman onnistumisen puolesta.

Kohti uusia haasteita

On ollut hienoa työskennellä kokeneiden viestintäammattilaisten kanssa, sillä heistä huokuva kokemus ja ammattitaito sekä annetut tiedot, taidot ja vinkit ovat kehittäneet minua paljon. Jään suuresti kaipaamaan joka viikkoisia sushille houkutteluja sekä ”ottaako Heidi kahvia” –kysymyksiä (vaikka luovutin toimiston kahvin suhteen jo ensimmäisen viikon aikana).

Terveisin,

Heidi Ekqvist

viestinnän harjoittelija Telegraafissa keväällä 2017

Tilaa uutiskirje